Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават блокадите на пътища в страната от миньорите

| обновено на 30.09.23 в 13:15

Едно денонощие продължава блокадата от миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Прохода на републиката и Подбалканския път в района на Гурково. Днес пернишките миньори и енергетици също излязоха на мирен протест на републиканския път за Кюстендил в района на автогарата в Перник. Вчера в парламента беше отхвърлено искането им за отлагане на териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни региони у нас - Стара Загора, Кюстендил и Перник. Със скандирания "Оставка" протестиращите обявиха, че няма да отстъпят и че предложените планове не ги устройват. Нощта премина без напрежение между протестиращите и полицията.
От Министерството на енергетиката съобщиха, че министър Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов днес ще отидат на среща с протестиращите енергетици и миньори. Среща с протестиращите организира за неделя в София и премиерът Николай Денков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40