Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Снимка: БГНЕС

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота протестиращите отказаха среща с министъра на енергетиката Румен Радев. Той призна, че управляващите са допуснали комуникационни грешки при представянето на плановете.

В неделя премиерът Николай Денков организира в София среща от 16 ч. с лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и „Подкрепа“, федерациите на миньорите и енергетиците. В събота от синдикатите заявиха, че няма да отидат на преговори в неделя и поискаха извънредно заседание на правителството и там да обсъдят спорните планове. "Наслушали сме се на много такива сюжети - едно е обещано, съвсем друго нещо в реалността", каза пред БНТ президентът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откритие край Самоводене насочва към мястото на Търновската Света гора

Археолози откриха църква, част от манастира на свети Теодосий Търновски, край великотърновското с. Самоводене. Експедицията е ръководена от археолозите от Регионалния исторически музей-Велико Търново проф. Хитко Вачев и Илиян Петракиев. По своята..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

След циклона "Борис" призоваха крайречните общини да се готвят за голяма вълна

Трябва да се действа превантивно и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание.  "Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента,..

публикувано на 18.09.24 в 11:57
Гордана Силяновска и Румен Радев

Македонският външен министър е отказал среща с българския си колега в София

Посещението на македонският президент Гордана Силяновска е по повод културно събитие - гостуване на Националната опера и балет на Северна Македония в София и няма характер на държавно, официално или работно посещение. "В такива случаи протоколната..

публикувано на 18.09.24 в 10:16