Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български учен от Харвард печели престижна международна награда

Снимка: scholar.harvard.edu

Стефани Станчева, професор по политическа икономика в Харвардския университет, е един от двамата учени, които печелят тазгодишната престижна международна награда Bright Mind Award. Тя ще ѝ бъде връчена на церемония в Берлин на 14 ноември, съобщава The Harvard gazette. Наградата се връчва всяка година от Берлинския център за социални науки, като с нея се отличават млади учени с важен принос за политическите и икономическите реформи.

„За мен е истинска чест да бъда един от двамата носители на наградата Bright Minds Award - казва Станчева пред изданието. - Много съм щастлива, че работата ми, целяща да се потопя в умовете на хората и да разбера по-добре техните възприятия, възгледи и вярвания, резонира у другите“, казва тя.

Родената в Кричим Станчева се присъединява към факултета по социални науки в Харвард през 2016 г. Член е на Френския съвет за икономически анализи, който съветва френското правителство. Известна е с изследванията си на данъчните системи по света.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато пиша остри публични текстове, то е тъкмо защото обичам България и вярвам в потенциала на българите

Навършват се 116 години от онзи 22 септември 1908 година, когато България заема своето равноправно място сред останалите свободни и независими държави от тогавашна Европа. Макар за разлика от Съединението обявяването на Независимостта да е изцяло..

публикувано на 22.09.24 в 09:25
Снимкa: Facebook /Nana Tomova Storyteller

Сладкодумният разказвач Нана от Шотландия или как звучат народните ни приказки на английски

Тя е професионален разказвач. Разказва истории от цял ​​свят, но най-вече български народни приказки. Също така тя е поет, фотограф и гид – развежда хората сред природата, докато им разказва приказки. Запознайте се с Нана Томова. Р одена е в..

публикувано на 02.09.24 в 12:10

Параолимпийската ни медалистка Стела Енева тръгва уверено към новата Олимпиада

Само след ден започват най-важните състезания за спортисти с увреждания от цял свят – Параолимпийските игри в Париж 2024. За четвърти път в такъв престижен форум се включва Стела Енева в дисциплината хвърляне на диск за състезатели с двигателни..

публикувано на 27.08.24 в 13:35