Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов.

Преди два дни в позиция на ДПС депутатът Делян Пеевски поиска правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация. Пеевски настоя министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Еврокомисията забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. 

Антон Златанов каза, че за товарните автомобили забраната работи от няколко месеца. Мярката за тях е въведена от Еврокомисията на 11 септември и вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и в Норвегия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10