Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ внесе предложения за реформи в службите, ГЕРБ няма да ги подкрепи 

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за реформи в службите за сигурност.  

По този повод съпредседателят на коалицията Кирил Петков съобщи, че е провел срещи с австрийския външен министър и парламентарни партии и темата е била “Шенген”. “Те заявиха, че най-големият въпрос във връзка с тяхното вето е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, информационна сигурност”, добави той.  

Според Кирил Петков парламентът също носи отговорност за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и това е причината да бъдат внесени законопроектите. Той изрази надеждата ГЕРБ, която “показва непълна готовност да подкрепи законите”, да промени виждането си. “Един от големите приоритети, за да подкрепим това правителство заедно, беше влизането ни в Шенген”, припомни бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да гласува “за” предложените промени. С действията си в последно време директорите на службите с нищо на са направили впечатление, че трябва незабавно да бъдат свалени”, каза още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15