Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Франция ще си сътрудничат в животновъдството

Снимка: mzh.government.bg

Министерството на земеделието и Институтът по животновъдство на Франция ще подпишат меморандум за сътрудничество. За това се договориха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и директорът на Бюрото за международно сътрудничество в института Филип Аме по време на среща на изложението по животновъдство в Клермон-Феран, Франция.
 
Целта на меморандума е да се улесни обмяната на опит в сферата на селекцията и репродукцията в животновъдния сектор, да бъдат представени пред производителите нови възможности за иновации, които ще позволят подобряване на пазарното им присъствие и увеличаване на продукцията.

Вътев представи уникалните качества на българските автохтонни породи и тяхната устойчивост, но подчерта, че трябва да се развива тяхната продуктивност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разбит е канал за трафик на мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"

Неутрализирана е организирана международна група, съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани, съобщи МВР. Специализираната полицейска операция по пресичане на контрабанден канал за мигранти през т.нар. "Западно-Балкански маршрут"..

публикувано на 20.08.24 в 18:50
Снимка: Югозападно горско стопанство

Мълния разпали нов пожар в българската част на планината Славянка

Нов пожар е възникнал в късната вечер на 19 август в планината Славянка, близо до българо-гръцката граница. Пламъците са тръгнали под Царев връх. Според Югозападното горско стопанство в Благоевград вероятната причина е паднала мълния. Огънят е обхванал..

публикувано на 20.08.24 в 10:07
Тимчо Муцунски / Иван Кондов

Скопие иска отстъпки за вписването на българите в македонската Конституция

Отложеното действие на конституционните промени е ключово за нас, заяви македонският външен министър Тимчо Муцунски пред скопската телевизия "Сител". Той защити позицията на своето правителство, че българите трябва да бъдат вписани като малцинство в..

публикувано на 20.08.24 в 09:49