Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Тошев представя в Берлин филм и книга за Наум Шопов

Снимка: БКИ - Берлин

Филм и биографична книга, посветени на актьора Наум Шопов, ще представи журналистът Георги Тошев в Българския културен институт в Берлин на 13 октомври. Лентата „Личен разговор“ е запечатала последните години от живота на българския актьор. Книгата „Личен разговор. Бележки от един живот“ съдържа подбрани биографични фрагменти с негови изповеди, спомени и размисли, съобщи Българският културен институт в Берлин.

„Макар и черно-бяла като полиграфия, книгата показва наситената, богата душевност и разноликата същност на един от най-успешните артисти в историята на българското кино и театър. Участвал е в над 70 театрални постановки, има над 60 роли в българското кино“, отбелязват от Българския културен институт в Берлин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Творци от пет държави се събират в Русе на интердисциплинарен фестивал

Писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция ще се включат в третото издание на международния интердисциплинарен фестивал Leap Off Page, който ще се състои от днес до 6 октомври в Русе, съобщиха организаторите от фондация..

публикувано на 30.09.24 в 07:00