Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На око" - българските кулинарни тайни през погледа на един американец

Снимка: FB / Rory.Luuto

Американският автор Рори Милър, който от години живее в България, ще представи днес книгата си с кулинарни приключения на село "На око" в Бургас в клуб "Хаштаг". 
Книгата е замислена като кулинарен пътеводител. Първоначалната идея на автора е да посети някои от отдалечените български села, където да се срещне с местните хора и да опита от традиционните български гозби. Случва се много повече от това, защото Милър открива не само кулинарните тайни на тези непознати за мнозина места, но и много нови приятели. Рори идва да работи в България за първи път преди повече от 15 години, после заминава, но се връща отново - за постоянно. 

Книгата е в превод от английски език на Даниела Константинова, която някога бе член на Английската редакция на Радио България.

На 19 октомври "На око" ще бъде представена във Варна, а на 26 октомври - в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31

Броят на туристите през лятото може да подобри постиженията от предковидните времена

Десет процента повече летовници ще посетят страната ни през тази година спрямо 2023 г., потвърди прогнозата на ресорния служебен министър маркетинг и бизнес консултантът в туризма Константин Занков. Очаква се резултатите да достигнат и дори надминат тези..

публикувано на 25.05.24 в 13:38

Какъв е вкусът на България - кулинарията като част от туристическата ни визитка

Нашенската баница и шопската салата неведнъж са попадали в челните позиции на световни гастрономически класации. Но българската национална кухня далеч не се изчерпва с тези две ястия, нито с вездесъщите по заведенията кюфтета, кебапчета,..

публикувано на 13.05.24 в 11:10