Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимат се мерки срещу последствия от израело-палестинския конфликт

Снимка: БГНЕС

Взимат се мерки израелско-палестинския конфликт да не намери странично проявление от поддръжници на една от двете страни на наша територия, каза в „Нова телевизия“ министърът на отбраната Тодор Тагарев. „В това отношение е засилена бдителността, както в други европейски страни“, заяви той. Към момента няма индикации за странични проявления на наша територия, но службите следят внимателно процесите. “Пряка заплаха за България няма“, каза още Тагарев и уточни, че на практика няма и вероятност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната.

Случващото се в Израел министърът описа като “проява на мащабен тероризъм срещу една демократична страна“. “За съжаление, това е хибридна атака в най-чист вид. „Хамас“ е едновременно привидно демократично избрана сила, управляваща палестинците в ивицата Газа и в същото време - терористична организация. Отговорът срещу такива атаки е изключително сложен“, заяви Тагарев. Най-важното за момента е да се освободят заложниците, посочи министърът. Той не пожела да говори за изхода от воийната. „Това са конфликти с такава история, че е много трудно да се направят прогнози“, каза той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41

Изложба в София по случай 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ

Националният исторически музей отбелязва 130-ата годишнина от рождението на цар Борис ІІІ с експозицията "Цар Борис ІІІ. Личност и държавник". Вцентралното фоайе на музея в хронологичен ред са представени значими за българската история..

публикувано на 03.10.24 в 08:00