Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж, призоваващ към джихад

Снимка: iStock

В София е арестуван мъж, призоваващ за свещена война срещу израелци и американци, съобщиха от прокуратурата. Той е заснел видеоклип, в който е облечен със специфично облекло и се обявява за джихад и масови нападения срещу израелски, американски и европейски обекти.

Мъжът е роден в Бейрут и се предполага, че е палестински гражданин. По време на задържането му са открити знаме на “Ислямска държава” и хладно оръжие. 

Арестуваният пребивава у нас от 1996 г. с постоянен статут, той е осъждан и реабилитиран за трафик на мигранти през 2016 г., участвал е и във военни действия. Известен е на службите с идеите си в подкрепа на Ислямска държава. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25