Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в Пловдив кани малки и големи да си сглобят динозавър

Снимка: Природонаучен музей Пловдив

Работилница "Направи си сам динозавър" ще се проведе на 4 ноември в зала "Ботаника" на Природонаучния музей в Пловдив. Посетителите ще имат възможност да се сдобият с нов приятел динозавър, който сами ще си изработят. Нужно е само малко сръчност и фантазия, за да си сглобите 3D макет, уверяват ни уредниците на музея, които имат готовност да помогнат на всеки да се справи със забавната задача. Събитието е напълно безплатно за участниците, закупили билет за музея.


Природонаучният музей в Пловдив е любима атракция на малки и големи заради уникалната му интерактивна експозиция с аниматроник модели на динозаври, която включва представители на 9 вида динозаври. "Чудовищата" се движат и издават звуци. Посетителите имат достъп и до таблети, предоставящи по-подробна информация за самите видове динозаври – кога са живели, колко са били големи, с какво са се хранили и пр. Залата е оформена с бутафорни скали и растителност, които ни връщат назад в периода на ранната Креда. Картината е жива и създава усещане за природата, в която сме потопени.

Снимки: Природонаучен музей Пловдив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

Липсата на пълноценно членство в Шенген носи загуби в милиарди за България и Румъния

Подобряването на свързаността между България и Румъния е от ключово значение не само за двустранното сътрудничество, но и за икономическото развитие на региона, заяви президентът Румен Радев на годишната среща с представители на българския и..

публикувано на 03.10.24 в 16:23