Президентът Румен Радев защити председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Пламен Тончев. Неговото уволнение преди втория тур на местните избори поиска премиерът Николай Денков. Причината е справка на ДАНС, която доведе до отмяна на машинното гласуване на първи тур.
"Една власт е силна със спазване на закона, а не с позициониране над него. Внимателно слушах премиера. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията за освобождаване на председателя на ДАНС и сред тях не фигурира липса на доверие от страна на премиера. Оставката на Тончев се иска явно, защото е спазил закона, а не защото го е нарушил. По тази логика правителството трябва да подаде веднага оставка, защото огромно мнозинство от българите му няма доверие", поясни Радев.
В деня след балотажа президентът коментира и че местната власт ще трябва, освен всичко, да се справя и с последствията от рекордно ниската избирателна активност и понижената вече легитимност.
На изложение-конференция High Security Printing EMEA-2025 в Базел, Швейцария, българската лична карта спечели първо място за най-добра лична карта в Европа за 2024 г ., съобщи МВР. Освен за модерния и естетичен дизайн, българската лична..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на вкуса“ 2025, съобщава БТА. През почивните дни, 8 и 9 февруари, градът под липите ще събере на..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21 обучителни хъба, сред които са тези на водещи европейски летища като Мюнхен, Истанбул и Атина. У..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..