Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради Шенген евродепутати предлагат да се наложи вето над бюджета на ЕС

Отдавна сме готови за присъединяване към Шенген. Блокадата на Австрия е несправедлива. Трябва да се противопоставим на тази безпринципност като използваме европейския бюджет. Това заяви евродепутатът Андрей Новаков на конференцията "Разширяването на Шенген: Ключовата роля на България за сигурността на границите на ЕС".

На форума евродепутатът Емил Радев също подкрепи предложението София да наложи вето на новия бюджоет на ЕС, съобщи БГНЕС. Според Новаков не сме част от Шенген заради политически сметки, които ще донесат 3% повече на изборите за управляващите в Австрия. "Беше ли реформиран Шенген, когато приеха Хърватия?", запита Новаков в отговор на извинението на Виена, че Шенген е "счупен" и не трябва да се разширява. Евродерутатът заяви, че България няма да толерира двоен стандарт, защото не може повече българите да имат само задължения, но не и права.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31