Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 940 баварски фирми развиват дейност в България

Снимка: mi.government.bg

Германия е водещият търговски партньор на България, като през 2022 г. е отбелязан рекорд в двустранния стокообмен. 1/3 от този стокообмен е именно благодарение на търговията с Бавария, която е и сред германските федерални провинции с най-голямо присъствие по линия на инвестициите у нас. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който откри "Б2Б форум Бавария-България“ днес в Мюнхен, Германия. 

По думите му над 940 баварски фирми развиват производствена и търговска дейност в България. През 2022 г. общият стокообмен между България и провинция Бавария бележи абсолютен рекорд, като нараства с 22,5% спрямо 2021 г. и възлиза на 2,121 млрд. евро.

Богданов е представил на форума предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35