Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неясно е къде ще се играе евроквалификацията по футбол България - Унгария

Новият стадион "Христо Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември няма да се играе в Пловдив, обяви специалистът по спортно право Георги Градев в социалните мрежи. Той обжалвал пред Спортния арбитражен съд в Лозана решението на УЕФА двубоят да бъде преместен от София в Пловдив. Кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил мачът да се проведе в града, съобщи bTV. Причината е, че към момента на двубоя 16 ноември от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" строителят на съоръжението планира да извършва довършителни дейности.

Пред БНТ спортният министър Димитър Илиев настоя Българския футболен съюз да отмени решението срещата да се играе на празни трибуни. Той свика съвещание по казуса с футболния съюз на 14 ноември. До забраната се стигна след като футболните фенове заявиха, че заради слабото международно представяне на националния футболен отбор готвят протести на 16 ноември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05