Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджали иска да е домакин на евроквалификацията България-Унгария

Снимка: fcarda.bg

Стадион "Арена Арда" в Кърджали е готов да приеме европейската футболна квалификация между националните отбори на България и Унгария на 16-ти ноември, обяви кметът Ерол Мюмюн. Очаква се УЕФА да потвърди мача, след като Община Пловдив отказа да предостави стадион "Христо Ботев" на Българския футболен съюз (БФС) заради ремонт.

Президентът на БФС Борислав Михайлов призова държавата да разреши мача България-Унгария да се проведе, защото страната ще бъде извадена от УЕФА и "последиците ще са катастрофални". Той заяви, че отказът на община Пловдив да приеме срещата е намеса на държавата в работата на БФС, което е недопустимо по правилата на УЕФА. БФС поиска мача да се играе извън София и без публика, защото се страхува от протести на фенове срещу ръководството на българския футбол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново дъждове с гръмотевици, но по Черноморието остава слънчево

В петък , 13 септември, ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще..

публикувано на 12.09.24 в 19:45

България днес - 12 септември 2024 г.

На 12 септември  говорим за връзките между България и Китай в контекста на 75-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. По този повод пресконференция даде посланик Дай Цинли. Продължаваме с..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

БНР и БАН ще си сътрудничат за популяризирането на издания за сънародниците ни зад граница

Българското национално радио и Българската академия на науките подписаха Меморандум, на основата на който ще си сътрудничат и осъществяват съвместни инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания на академията. Документът беше..

публикувано на 12.09.24 в 15:38