Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА сложи край на перипетиите с мача България-Унгария

Снимка: Facebook /Национален Стадион Васил Левски

След безпрецедентното решение на община Пловдив, да наруши предварителното споразумение за използване на стадион “Христо Ботев“ и да откаже на националния ни отбор да проведе мача си от европейските квалификации на съоръжението, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски“ в София, на 16 ноември при закрити врата, съобщиха от Българския футболен съюз.

“Трагикомедия – така може да се определи казуса с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата”, реагираха унгарските медии.

Междувременно, спортният министър Димитър Илиев разпореди незабавно да се предприемат мерки националният ни стадион да бъде подготвен да приеме отборите на двете страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15