Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин в САЩ призна участието си в престъпна схема

Снимка: Ройтерс

Българинът Стефан Чернев се е признал за виновен в конспирация за пране на пари, съобщи правосъдното министерство на Съединените щати.

Четиресет и девет годишният мъж е разказал, че заедно с брат си Иван Чернев и още един човек, чието име не се споменава, е създавал т.нар. кухи компании и чрез тях в периода 2011-2015 г. е крал пари от здравни заведения, църкви и дребен бизнес в САЩ. Той е изпращал фалшиви фактури за онлайн реклама, каквато обаче не е поръчвана или правена. Когато жертвите не са се издължавали, са получавали фалшиви глоби, средствата от които са били депозирани в сметки в Канада. Така била присвоена сума на стойност 1,24 млн. долара.

Българинът го грози 20 години затвор и глоба от 250 хил. долара. Освен това трябва да изплати компенсации на измамените хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фолклорни състави, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция на фестивал в Созопол

Над 10 фолклорни състава, кулинари и занаятчии от България, Сърбия и Гърция ще се съберат на фестивала "Балкантеа" в Созопол, който ще се проведе от 16 до 18 септември.  Събитието ще бъде открито от кмета на Созопол Тихомир Янакиев в Летния театър..

публикувано на 16.09.24 в 07:30

Определят линията на бедност за България за 2025 г.

На заседание днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика...

публикувано на 16.09.24 в 05:40

Дрескод "българска шевица" за първия учебен ден в училище в Кърджали

Със специален дрескод ще започне на 16 септември новата учебна година в Средно училище "Йордан Йовков" в град Кърджали. Мотиви на български шевици ще са задължителни за облеклото на всички учители и ученици в училището в първия учебен ден...

публикувано на 15.09.24 в 19:10