Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е топло, има жълт код за силен вятър в Източна България и по морето

Снимка: Иван Шишиев

В събота, 2 декември, ще е облачно и мъгливо в западните части на България. Умерен югозападен вятър ще продължи да носи топъл въздух. В Източна България и планинските масиви вятърът ще е поривист и силен. Минималните температури ще са от 0° на запад до 14° на югоизток, в София 4°. Максималните температури ще са от 5-7° на северозапад, до 20° на югоизток, в столицата до 15°.

По Черноморието ще е слънчево и ветровито. Температурите на въздуха ще са до 18-21°. Морската вода е с температура 10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен вятър.Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 17°, на 2000 м. до 9°.

В неделя от северозапад ще завали. До края на деня дъждовете ще обхванат цялата страна. Ще е все още топло за сезона.

В Европа ще е слънчево над Пиренейския п-ов, над северната част на континента ще вали сняг. В Австрия, Чехия и Южна Полша се очакват снежни виелици. Облачно с превалявания от дъжд ще е в Централното Средиземноморие и в Украйна.

На Балканите - в Словения и Хърватия ще превалява дъжд. Над останалата част на полуострова ще е топло, ветровито и облачно.

В Лондон и в Париж ще е 2°, В Берлин и в Москва се очакват съответно минус 1 и минус 6°. В Мадрид и в Рим термометрите ще сочат 10 - 14°. В Белград ще е 21°, в Букурещ и в Истанбул 19°. Атина ще е най-топлата евростолица с 22°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 6- 8°, градус-два по-малко в Чикаго и Ню Йорк. В Лос Анжелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 28 и 23°, в Буенос Айрес 24°, в Рио де Жанейро 28°. В Дубай ще е 29°, в Йерусалим 20°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07