Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Женско коледно парти с благотворителна цел в Чикаго

Снимка: Сдружение „Българка“ в Чикаго

Женско парти с благотворителна цел постави началото на коледните празници в Чикаго, съобщи Сдружение "Българка"- Чикаго. По време на събитието, организирано съвместно с Културния център "Българика", бяха събрани близо 7 хил. долара.

Част от средствата ще бъдат изпратени на благотворителните организации “Ангели за България” и "Един процент промяна" за техните декемврийски инициативи, а други хиляда долараще бъдат разпределени между три по-малки акции.

"Остатъкът от сумата ще използваме за транспорт на събраните 200 кашона с дарения през месец ноември до България. Щастливи сме, че всеки ден доказваме заедно, че доброто е заразно. Просто бъди преносител", заявиха от сдружението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48
Снимка: Фолклорна танцова формация „България“ в Централна Англия

На фестивал в Устър, Англия, играха български народни хора

Танцьорите на Фолклорна танцова формация "България" в Централна Англия от школите в Нотингам, Ковънтри и Стаффорд по покана на Формацията за народни танци в Устър "Нестинари-Детелина" представиха страната ни във фестивала Устър Шоу (Worcester Show) в Устър,..

публикувано на 15.08.24 в 17:14

Млади дарования от Благоевград ще пеят рок в Босилеград

Рок концерт с участието на ученици от музикалната школа "Престо“ (Presto Music School) – Благоевград, ще се проведе в сряда вечер, 14 август, в центъра на Босилеград, пред сградата на Пощата, от 19:30 часа. Събитието е организирано от Сдружение "ГЛАС" -..

публикувано на 14.08.24 в 12:47