Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сила е ново разписание на БДЖ

Снимка: bdz.bg

От 10 декември влиза в сила нов график за движение на пътническите влакове на БДЖ. Осигурен e нов директен бърз влак Свиленград - София – Свиленград, без да се налага прекачване в гарите. С един час по-късно ще тръгва теснолинейката Септември-Добринище. През летн сезония отново е заложено да се движат нощни влакове между София и Бургас през Подбалканската линия. Има и нов сезонен дневен влак по линията София - Карлово - Бургас и обратно. С новия график е предвидено движението и на 8 международни бързи влака.

Запазва се всекидневното движение на влаковете между България и Турция с нощния влак по маршрут София - Халкали - София, както и директните вагони между Букурещ и Халкали в летния период, влаковете между България и Румъния чрез международната връзка по направлението София - Букурещ със сутрешния влак София - Варна с директни вагони за Русе и следобедния влак Русе - София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. През летния период ще се запази движението на директни вагони по направлението София - Горна Оряховица - Букурещ - Горна Оряховица - София и Варна - Горна Оряховица - Букурещ - Горна Оряховица - Варна. Другата възможност за международна връзка между България и Румъния е по направлението София - Крайова, която се осъществява в гара Видин със сутрешния влак София - Видин и обедния Видин - София.

Превозът на пътници ще се извършва с общо 565 влака, от които 89 бързи, 128 пътнически и 348 крайградски, съобщават от БДЖ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40