Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател

Снимка: БГНЕС

Повече от месец Столичният общински съвет не успява да си избере председател
И петият опит на Столичния общински съвет да си избере председател се оказа неуспешен. От ПП-ДБ ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев и предложиха за председател на СОС Грети Стефанова, която председателства заседанията до момента като най-възрастен общински съветник. Кандидатурата ѝ обаче не успя да събере необходимите 31 гласа в 61-местния градски парламент. Представителите на БСП и “Възраждане” не участваха в гласуването, тъй като напуснаха залата с искане да спреа демонтажът на Паметника на Съветската армия.
Кметът на София Васил Терзиев предупреди, че блокажът на работата на Общинския съвет може да доведе до загуба на еврофинансиране за големи инфраструктурни проекти.
Следващото заседание на СОС ще е на 11.01.2024 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70 български ученици се борят за Световната ученическа купа в Стокхолм

Около 70 изключителни млади ученици на възраст от 10 до 18 години представят България на Световната ученическа купа в Стокхолмския глобален кръг  (World Scholar’s Cup). Те участват във форума наред с над 1100 водещи млади умове от поне 30 страни,..

публикувано на 16.07.24 в 15:17

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03