Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Игнажден ще е слънчево и топло за сезона

Снимка: Лора Узунова 13 г., ОДК Варна

В сряда, 20 декември, минималните температури ще са между 2 и 3°, в София ще е минус 2°. Преди обяд ще е предимно слънчево, но в котловините и около водните басейни ще остане мъгливо или с ниска слоеста облачност. В следобедните часове от запад облачността ще се увеличава. Максималните температури ще са от 8 до 13°, в столицата - 8°.

По Черноморието ще е слънчево. Температурите на въздуха ще са до 9-12°. Морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е 9°, на 2000 м. ще е 3°.

В четвъртък със северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Ще е облачно, без валежи.

В Европа – над Пиринейския п-ов ще е облачно, на места с валежи. Студ ще обхване Западна и Централна Европа, облачността там ще е значителна и с валежи, предимно от дъжд. Сняг ще вали в Северна Европа и Прибалтика.

На  Балканите – над по голямата част от полуострова ще е слънчево, по долините мъгливо. Облачно, но без валежи ще е на северозапад. Над Южна Гърция на места ще превали.

В Лондон и в Париж ще е 10°. В Берлин се очакват 7°, в Москва 4°, в Мадрид 11°. В Рим и в Истанбул ще е 14°, в Белград 8°, а в Букурещ 13°. Атина ще е най-топлата евростолица с 16°.

Във Ванкувър и Монреал ще е съответно 10 и 4°, в Чикаго и Ню Йорк ще е 1-2°. В Лос Анжелис се очакват 16°, в Маями и в Мексико сити ще e 21- 22°, в Буенос Айрес ще е 21°, в Рио де Жанейро 28°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 17°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59