Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лвов е загинал украински баскетболист, който е бил шампион в България

Снимка: Reuters

Известният украински баскетболист и треньор Виктор Кобзистий е убит при руската ракетна атака срещу град Лвов в Украйна, съобщи порталът kp.ua. Кобзистий се е състезавал и в България. Той е част от отбора на "Ямболгаз", воден от треньора Иван Чолаков. Печели историческата първа и засега последна шампионска титла на България за ямболския отбор през сезон 2001/2002. "Ужасяваща трагедия. Беше най-младото момче в отбора измежду всички украинци. Имаше страхотен потенциал. Помня го с много добро", коментира пред bTV трагедията със своя бивш играч Чолаков. След края на кариерата си Кобзистий става президент на спортния клуб "Кремин". Работил е и като директор на детско-юношеска спортна школа. 

На 29 декември Русия атакува Украйна със122 ракети и 36 дрона, загинали са най-малко 30 души сред тях има и деца, ранените са 160. Поразени са десетки цивилни цели в Лвов, Харков, Днепро, Одеса, Запорожие и др. градове. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се..

публикувано на 09.09.24 в 08:30

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30