Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 2 януари 2024 г.

В първия работен ден от Новата 2024 година отново отбелязваме празник - - Карамановден. Днес православната ни църква почита св. Силвестър, а какви са народните обичаи и вярвания ще научите в минутите на "България днес". С Мартина Шопова-Янев ще разговаряме за българската общност в Австрия и нейните късометражните филми "Поли Валента от Виена” и "Aз, меланжът”. За разстоянието, за тъгата по-родината и австрийският ред, в който с труд и постоянство можеш да реализираш мечтания живот и за границите, които преминаваме – един разговор за образа на емигранта вчера, днес и утре. И с пожелание за заедност ще завършим по традиция с Песента на деня, която на днешния 2 януари е "С теб" на Виолина Доцева. Водещ на днешното предаване е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.52 - Новини от България

9.35 - Прогноза за времето у нас и по света

16.14 - Карамановден е! - Православната църква почита днес свети Силвестър. В народните ни вярвания той е покровител на животните, и по-специално на едрия рогат добитьк

21.35 - Българската общност в Австрия и образа на българинът там ни показва Мартина Шопова-Янев в двата си късометражни филма, създадени в партньорство с блога "Меланж Булгарен"- най-старата българска медия във федералната република. Чуйте един важен за нас, българите, разговор с журналиста и режисьор Мартина Шопова от дистанцията на разстоянието и опита

57.40 - "Песен на деня" – "С теб" на Виолина Доцева е изборът ни за рубриката ни в първия работен ден за Новата година


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00