Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петък остава мразовито

Снимка: Ани Петрова

В петък,12 януари, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4°, в София - минус 8°. През деня облачността ще намалява до слънчево. Облаците ще се задържат на изток и там е възможен слаб снеговалеж. Максималните температури ще са между минус 1 и и 4°, в столицата – минус 1°.

По Черноморието ще е облачно, североизточен вятър ще носи студен въздух. Температурите ще са между 2 и 4°. Морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините - на запад ще е слънчево, над източните масиви ще е облачно. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е минус 3°, на 2000 м. до минус 9°.

В събота ще е студено, с минимални температури между минус 10 и минус 5°. Максималните ще са между минус 3° и 2°. В неделя започва затопляне.

В Европа – над западните и централните дялове в петък ще е слънчево и с разкъсана облачност, на места със слаби валежи от дъжд. В северната и източната част на континента ще е облачно, на много места с валежи главно от сняг.

На Балканите от север ще нахлува студен въздух. Ще има променлива облачност. На юг - в Гърция ще вали дъжд, над източните масиви сняг.

В Лондон и Истанбул се очакват 6, в Берлин и Париж 2-3°, в Москва - минус 12°. В Мадрид и в Рим ще е съответно 8 и 10°. В Белград около нулата, в Букурещ 2°, а най-топлата евростолица ще е Атина 12°. 

Във Ванкувър и Монреал ще е съответно минус 7 и минус 5°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 1 - 2°. В Лос Анжелис се очакват 15°, в Маями 27°, в Мексико сити 26°. В Буенос Айрес ще е 26°, в Рио де Жанейро 33°. В Дубай ще е 24°, в Йерусалим 11°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Египетска компания ще преобрази емблематичния за София Централен универсален магазин

Египетската компания "Антика уърлд" ще представи днес архитектурен проект за реконструкцията на Централния универсален магазин в центъра на София. Компанията ще се захване с преобразяването и управлението на една от емблематичните за българската столица..

публикувано на 19.09.24 в 06:35

Откритие край Самоводене насочва към мястото на Търновската Света гора

Археолози откриха църква, част от манастира на свети Теодосий Търновски, край великотърновското с. Самоводене. Експедицията е ръководена от археолозите от Регионалния исторически музей-Велико Търново проф. Хитко Вачев и Илиян Петракиев. По своята..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

След циклона "Борис" призоваха крайречните общини да се готвят за голяма вълна

Трябва да се действа превантивно и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание.  "Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента,..

публикувано на 18.09.24 в 11:57