Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Осло предупреждава за опасност в района на избухналия вулкан в Исландия

Снимка: БТА

Посолството ни в Норвегия предупреждава българите, които ще пътуват до Исландия или се намират там, да се съобразяват с указанията на властите след вулканичното изригване до югозападния град Гриндавик на 60 км от столицата Рейкявик.

След повторното изригване на вулкана тази сутрин в Гриндавик е обявено извънредно положение и хората са превантивно евакуирани. Няма данни за нарушения на местните и международните самолетни полети от летище “Кефлавик“. Исландските власти обръщат внимание, че районът на изригването е опасен и призовават гражданите да не се доближават до него.

Българите в Исландия могат да се обръщат за съдействие към посолството ни в Осло на телефона за неотложни случаи: +47 480 89 793. Сигнали може да се подават и на имейл: embassy.oslo@mfa.bg.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда ,3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55