Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта към книгите събира почитатели на различни литературни жанрове

Снимка: БГНЕС

В последния ден от седмицата любителите на литературата се събират заедно, за да споделят своята страст – четенето в столичния Елериум клуб. "Вечер на книгата" е покана за всички страстни любители, които жадно попиват всяка дума от своите любими произведения, напук на твърденията, че с развитието на дигитализацията книгите ще останат на заден план. Организаторите са убедени, че все още има четящи които биха се зарадвали да открият съмишленици, за да споделят преживяното в литературния свят, да се срещнат и общуват с нови и различни хора.

Запалените от четенето ще могат да се докоснат до всякакви жанрове и да изпитат различни емоции в срещата с нови и непознати произведения през погледа на четящите.

Организаторите са предвидили и обмен на книги за всички, които искат да споделят прочетеното.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15

Елина Кешишева с изложба за силата на оцелелите от домашно насилие българки

Над 20 жени са убити от своя партньор или друг близък до тях мъж в България през миналата година, а регистрираните случаи на домашно насилие за 2023 година са близо 1400. Според сайта "Спасена" за първите шест месеца на 2024 г. най-малко десет са..

публикувано на 04.07.24 в 11:05

Късносредновековно българско облекло и въоръжение показват в крепостта "Баба Вида"

"Късносредновековно българско облекло и въоръжение" - така се нарича новата постоянна експозиция в крепостта "Баба Вида" във Видин. Тя запознава посетителите с облеклата, въоръжението и снаряжението от Късното средновековие по българските земи - от..

публикувано на 04.07.24 в 08:10