Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков:

Няма основания президентът да забави ротацията в правителството

Снимка: БТА

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не очаква президентът Румен Радев да забави процедурата по ротация в правителството. “Няма основания за такова нещо”, коментира той пред журналисти в Благоевград.

През март премиерът Николай Денков трябва да отстъпи поста на сегашния външен министър и вицепремиер Мария Габриел.

Според Росен Желязков ротацията ще се осъществи в договорения между "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ срок и процесът се дискутира “достатъчно открито, прозрачно и предвидимо”.

Президентът не уважи клетвата на новите конституционни съдии

Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция”, заяви председателят на НС по повод отсъствието на държавния глава от клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков от квотата на парламента.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25