Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 6 февруари 2024 г.

Знаете ли, че 60% от децата в България през последните години се раждат в извънбрачен съюз между родителите? Има ли значение сключването на брак с развитието и социализацията на подрастващите и как един официално сключен съюз между влюбени може да устои на времето в завързания ни и дигитален свят? За всичко това ще говорим в „България днес“, а повод е започващата световна Седмица на брака. Предстои ни и специална среща с едно младо момиче, избягало от ужаса на войната и ужаса в Близкия изток, което днес говори с надежда и вяра, че бъдещето може да бъде по-добро. Просто трябва да отворим очи и опознаем човекът до нас, без значение откъде е и на какъв език говори. След като през последните дни най-добрият български тенисист Григор Димитров публикува множество снимки в социалните мрежи от родния си град Хасково, днес ще ви разкажем за документалната поредица "Загадки и истории в музея", която разкрива изключителното културно-историческо богатство на Хасковския край. За финал ще научите, коя е новата българска кралица, коронясана в австралийската джунгла и ще се впуснем "В ритъма" с Миглена Данова. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.08 - Новини от България
15.19 - Прогноза за времето у нас и по света
20.50 - България е част от международната инициатива Седмица на брака от 7 до 14 февруари – За 13-та поредна страната ни е част от проявите, които се организират в 30 държави по целия свят. Подробностите ще научим от  психологът Михаела Джоргова от екипа на Асоциация "Общество и ценности", координатор на инициативата за България. Интервю на Дарина Григорова
35.31 - Специална среща със Силсила Махбуб – момичето от Афганистан, което вярва, че отношението към бежанците от Близкия изток у нас има нужда от промяна- Йоан Колев в разговор за изпитанията на живота, разбирането и приемането на другия по пътя към мирно и щастливо съжителство в XXI век
48.10 - "Загадки и истории в музея" – опознаваме културно-историческото наследство на Хасковския край с помощта на Веселина Узунова, главен уредник на отдел "Най-нова история на България" в Регионалния исторически музей- Хасково

59.11 - „Песен на деня“ – "В ритъма" на Миглена Данова

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се чувствали хората, които са..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00