Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над Западна България ще е слънчево, на изток ще е облачно с валежи

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури в България ще са между минус 2° и 3° на изток и до 4°-6°, в София 0°. През деня в Западна и Централна България ще е предимно слънчево, докато над източните райони ще остане облачно, на места в Югоизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в столицата 9°.

По Черноморието ще е облачно, на юг ще вали дъжд. Температурите на въздуха ще са до 8°-10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините на запад ще е слънчево. Над останалите масиви ще е облачно на места ще превали слаб сняг. Ще духа до силен северен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 1°, над 2000 м до минус 3°. 

В петък над Западна и Централна България ще е слънчево и тихо. На изток ще духа до умерен северен вятър, ще е облачно, на места със слаби валежи от дъжд.

В Европа ще е облачно, на много места в западния дял на континента ще е дъждовно. На Скандинавия п-ов в Прибалтика и Западна Русия ще вали сняг. Над Източноевропейската равнина ще е слънчево. Над централноевропейските страни облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Слънчево ще е и над Централното Средиземноморие.

На Балканите ще е слънчево с по-значителни увеличения на облачността над източните райони, но без съществени валежи.

В Лондон и в Париж ще е 15°, в Берлин и в Москва се очакват 13° и минус 10°. В Мадрид ще е до 16°. В Атина, Белград и в Букурещ ще е 12°, в Истанбул 9°. Най-топлата европейска столица ще е Рим със 17°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 7° и минус 4°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 7° и минус 4°. В Лос Анжелис се очакват 15°, в Маями и в Мексико сити ще e 25° и 26°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 22° и 30°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 13°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Медицинската помощ е основна мотивация за бойния дух на фронта

“ Един от основните фактори за мотивацията и бойния дух на хората, които се сражават на фронта, е наличието на бърза и надеждна медицинска евакуация, както и на ефективна и адекватна медицинска помощ и осигуряването ѝ в непосредствена близост до..

публикувано на 05.10.24 в 13:03
Галин Цоков

Два процента от учителите са работeщи пенсионери

“ Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света .” Тези думи отправи служебният образователен министър Галин Цоков в..

публикувано на 05.10.24 в 12:05

Успешен летен сезон и очакване за много повече туристи през зимата

Увеличение на броя на туристите с 20-25% през предстоящия зимен сезон прогнозират туроператорите. Те обаче уточняват, че хората, които ще се възползват от нашите курорти, изчакват по-стабилна прогноза за времето заради климатичните промени. Успешен..

публикувано на 05.10.24 в 11:10