Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събота и неделя ще е топло, с облаци на запад и повече слънце на изток

Снимка: БТА

В събота, 24 февруари, минималните температури в България ще са между 4 и 9°. в София и котловините 3°. Преди обяд над Западна България ще е слънчево, но облачността от запад ще се увеличава до значителна, докато на изток ще се задържи слънчево. Южен вятър ще повишава температурите. Максималните ще са между 16 и 21°, в столицата 16°.


По Черноморието
 сутринта ще е мъгливо, а после слънчево.Температурите на въздуха ще са до 15-19°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините на запад ще е облачно, но без валежи. Температурата на 1200 м. надморска  височина ще е до 10°, на 2000 м. – до 3°.

В неделя остава топло. Над Западна България облачността ще е значителна, на изолирани места може да превали слабо, по най-високата част на Рила и Пирин - слаб сняг.

В Европа  – кратки дъждове ще има в Южна Англия и Западна Франция, в Бенелюкс, Дания и Северна Германия. Над Алпите и Скандинавския п-ов ще вали сняг.

На Балканите на запад ще е облачно с валежи от дъжд, в Динарските планини – от сняг. В Босна и Херцеговина, както и в Черна гора, се очакват значителни валежи. На изток ще е предимно слънчево и много топло за февруари.

В Лондон, Париж ще е 8 - 9°. В Берлин и Мадрид се очакват 11, в Москва и 3°. В Рим и Истанбул ще е до 15°. В Атина и Белград ще е 18-19°. Най-топлата европейска столица ще е Букурещ с 20°.

Отвъд Океана – Във Ванкувър ще е 8°, в Монреал минус 7°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 4 - 5°. В Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно  24 и 27°, в Буенос Айрес  25°, а в Рио де Жанейро 35°. В Дубай ще е 27°, в Йерусалим 15°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Галин Цоков

Два процента от учителите са работeщи пенсионери

“ Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света .” Тези думи отправи служебният образователен министър Галин Цоков в..

публикувано на 05.10.24 в 12:05

Успешен летен сезон и очакване за много повече туристи през зимата

Увеличение на броя на туристите с 20-25% през предстоящия зимен сезон прогнозират туроператорите. Те обаче уточняват, че хората, които ще се възползват от нашите курорти, изчакват по-стабилна прогноза за времето заради климатичните промени. Успешен..

публикувано на 05.10.24 в 11:10

Предупреждение за опасни валежи в събота за 2З области на страната

В събота , 5 октомври, минималните температури ще са между 14 и 19°, в София 16°. На запад максималните ще са до 19-20°, докато над Източна България до 29-30°, в София – 20°. През деня над страната ще премине студен фронт. Локални, временно..

публикувано на 04.10.24 в 19:45