Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският технологичен университет EUt+ провежда Sofia week в София

Технически университет
Снимка: Технически университет в София

Техническият университет в София ще бъде домакин на Sofia week – работна среща на представители на Европейския технологичен университет EUt+, обединяващ девет висши училища в областта на инженерното образование от Франция, Германия, Ирландия, Латвия, Румъния, Испания, Кипър, Италия и България.

Основният акцент на срещата ще бъде предоставянето на висококачествено образование и провеждането на авангардни изследвания.

Една от целите на EUt+ е да създаде съвместни образователни програми на основата на нов модел на висшето образование, в който научните изследвания имат голямо значение. Предвижда се също провеждането на различни мастър класове – от изграждане на умения за управление на проекти до прилагане на инструменти за анализ на изследвания с помощта на изкуствен интелект.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31