Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството в Дъблин организира консултации по трудови и социални въпроси

Снимка: Посолство на България в Ирландия

Информационен ден за български граждани по въпроси, свързани с трудови и социални права, организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Ирландия. 
Събитието ще се проведе на 9 март, събота от 10:00 до 16:00 в сградата на Посолството на България в Дъблин на адрес: 22 Burlington Rd, Dublin 4, D04 N9C1. 


Българските граждани ще могат да получат информация и индивидуална консултация по въпроси, свързани с упражняването на трудовите и социалните им права. Ще имат възможност да зададат своите въпроси на екип от експерти по трудово и осигурително право от България и Ирландия.

В информационната сесия ще вземат участие експерти от Министерството на труда и социалната политика, Европейския орган по труда, Националния осигурителен институт и др.

Желателно е всеки, който има конкретен проблем и желае да бъде обсъден, да предостави повече информация за него на social@bulgarianembassy.org.uk, за да могат експертите от НОИ и ирландските компетентни институции да извършат нужната проверка и да подготвят предварително отговор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Рим откриват изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибен буквар”

Изложбата “Петър Берон. 200 години от издаването на Рибен буквар” се открива тази вечер в Българския културен институт в Рим, съобщиха от институцията в италианската столица. Събитието е включено в програмата за отбелязване на 155-ата годишнина от..

публикувано на 05.10.24 в 16:09

Българо-германска изложба в Чикаго прави мост между Ветровития град и Хамбург

Председателката на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург – Емилия Юкер – за втори път ще представи картините си пред публика в Чикаго, като този път изложбата е посветена на 30-ата годишнина от сътрудничеството между градовете от двете страни..

публикувано на 04.10.24 в 15:40

Весела Райчинова от гр. Бат Ям: Предстоят критични дни за важни решения

Ескалацията на напрежението в Близкия изток фокусира вниманието върху полето на дипломацията и възможността да се избегне разрастване и въвличане на повече държави в конфликта. "От страна на Израел, Иран и терористичните групировки виждаме..

публикувано на 04.10.24 в 10:50