Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското посолство в Анкара даде прием за националния празник 3 март

Снимка: БТА

Прием в посолството на България в Анкара се състоя по повод националния празник на България 3 март. Вицепрезидентът на Турция Джевдет Йълмаз присъства на приема. Сред гостите имаше още много високопоставени турски представители, чуждестранни посланици и дипломати.  

Посланикът на България в Турция Ангел Чолаков приветства гостите и посочи, че България и Турция са съседи, партньори, съюзници и приятели. Той изтъкна силното сътрудничество между двете страни в енергетиката, отбраната, граничната сигурност, инвестициите, търговията, културата и образованието. "Заедно ние непрекъснато изграждаме още по-силно партньорство във всички възможни области", подчерта посланикът.

Турският вицепрезидент Джевдет Йълмаз поздрави по повод националния празник "приятелския български народ“ от името на турската държава и турския народ. Той подчерта, че Турция и България са решени да засилват многостранното си сътрудничество, основано на взаимно доверие и разбирателство. Добави, че следващата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище ще се проведе в София през тази година, а идните дни на дипломатическия форум в Анталия ще бъде посрещнат българският президент Румен Радев. Йълмаз благодари още веднъж за солидарността, проявена от правителството и народа на България след разрушителните земетресения през февруари 2023 г., и изтъкна, че тази подкрепа, оказана в трудни времена, няма да бъде забравена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12