Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои понижение на температурите и валежи от дъжд

Снимка: БГНЕС

Във вторник ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи от дъжд. На места в Източните Родопи и в югоизточните райони валежите ще бъдат значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 6°, а максималните – между 8° и 13°, в София – около 10°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1600 м – от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 4°, на 2000 м – около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, преди обед и с намалена видимост. Следобед главно по южното крайбрежие ще завали дъжд, на места и с по-значителни количества. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 8°-11°, а морската вода – 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в южната половина. В Гърция ще има и гръмотевици. В Атина ще бъде 18 градуса, в Белград – 16, в Истанбул – 14, в Букурещ – 13.

Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Пиренейския полуостров. По-значителна облачност ще има преди обед над северните райони, но без валежи. Предимно слънчево ще бъде и в Централна Италия. Над останалата част от континента ще бъде предимно облачно. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа, във Франция – придружен с гръмотевици. В района на Алпите, в Северна Полша, както и в северните и източните райони от континента ще превалява слаб сняг. Без валежи ще бъде в Украйна, облачността ще бъде разкъсана, над южните райони – незначителна. В Рим ще бъде 16 градуса, в Мадрид и Виена – 12, в Мюнхен – 10, в Париж – 8, в Стокхолм – 2, в Москва – 0, в Санкт Петербург – минус 1.

В Мелбърн ще бъде 32 градуса, в Кейптаун – 23, в Ню Йорк – 11, в Чикаго – 9.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30