Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС: Столичният общински съвет да свика извънредно заседание за сигурността в София

Снимка: Ани Петрова

ГЕРБ-СДС призова Столичния общински съвет да проведе извънредно заседание за сигурността в София заради случаите на насилие с чужди граждани.

Разследва се нападение над чужденци на столичния бул. “Витоша”

Първият случай е от 6 март, при който на бул. “Витоша” чуждестранни студенти нападат момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали”, информира партийният пресцентър.

Другите два случая са от снощи – сбиване в центъра за бежанци в кв. “Овча купел”, и нападение на млади мъже над пакистански студенти с английско гражданство.

Тези инциденти имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение” , смятат от ГЕРБ-СДС. Според зам.-председателя на СОС Георги Георгиев е необходимо да се увеличат патрулиращите екипи както в центъра, така и в рисковите квартали.

От днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие на служители на СДВР, които заедно с жандармеристи  ще патрулират в центъра на столицата, а мобилни полицейски екипи ще контролиат реда около бежанския център в кв. “Овча купел”, стана ясно от съобщение на МВР.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35