Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев е домакин на тържествената вечеря ифтар

Румен Радев
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На нея са поканени представители на мюсюлманската общност, на останалите традиционни вероизповедания, на дипломатическия корпус, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, общественици.

Българският Рамазан

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е в знак на уважение към значимостта на религиозните традиции и обичаи на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание”, се казва в съобщението на пресцентъра на държавния глава.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също ще присъства на тържествената вечеря.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Даниил Видински

Благодатта на Светия Дух е в единението, чистотата на вярата и благочестието

Непосредствено след големия християнски празник Петдесетница отбелязваме деня на Светия Дух – третото лице на Светата Троица. Църковният празник е и последният преди празника на Всички светии, с който завършва Великденският цикъл. Богослужението днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:10

Дарът на Петдесетница е живот в изобилие

В осмата неделя след Възкресение Христово отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. В този ден Светият Дух – Третото Лице на Светата Троица слиза на земята, за да осени дванайсетте апостоли, събрани на молитва..

публикувано на 23.06.24 в 05:30

Черешова задушница е!

Всяка година в съботата преди големия християнски празник Петдесетница Църквата отбелязва втората за годината Задушница, която народът е нарекъл Черешова задушница, защото винаги съвпада със сезона на черешите. В календара на Българската..

публикувано на 22.06.24 в 05:30