Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикантите от X-R@Y са готови с новата си песен – "Върни се при мен"

Снимка: facebook.com/xray.bg

Група X-R@Y, известна с нестандартните си звукови търсения, включващи гъдулка, е готова с нова песен – "Върни се при мен". Тяе посветена на спомена за летните емоции и търсенето на лятото и любовта вътре и извън нас.

Носталгичната нотка на текста се допълва и от богатия аранжимент, в който можем да доловим някои ретро влияния от класическия рок на 80-те и 90-те години на миналия век, но пречупени през модерния звук.

Вокалите на песента са пълни с емоция – дълбоки, шепнещи, понякога с дрезгави нотки, а кулминацията е запазена за финала. Тук отново присъства запазената марка на групата – българският народен инструмент гъдулка, която обаче само допринася и обогатява звученето, като показва широките възможности и потенциал на този инструмент.

Музиката и текстът са на Николай Димитров, аранжиментът е дело на Веселин Кирев, Николай Димитров, Николай Николов, Мариян Живков и Симеон Германов. По идея на автора ѝ Николай Димитров, впесента сериозна роля има и електрическата китара, която бележи и някои промени в звученето на групата.

Идеята за "Върни се при мен"се ражда преди около десет години, но едва сега получава своята реализация, която е свързана с работата по записи на нови песни за втори албум на X-R@Y.

Редактор: Диляна Трачева


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Къде остана детството"

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни..

публикувано на 16.09.24 в 10:15

"Цветен пейзаж" – за Мери Бойс Бенд лятото продължава до 25 октомври

Мери Бойс Бенд казват, че тази година лятото ще продължи до 25 октомври – защото традиционният им концерт, в който пеят с пълно гърло емблематичния си рефрен "Отива си лятото, идва есента", ще се състои тогава, на 25 октомври, в София, и ще..

публикувано на 15.09.24 в 10:15

Железопътната гара в Пловдив се превръща в сцена за любопитен концерт

Централната жп гара в Пловдив посреща популярните групи X-R@Y и Уикеда за безплатен концерт на 14 септември. Освен тях публиката ще има възможност да види и два фолклорни състава – „Равнец“ и „Климентина“. Това е трето събитие по проекта..

публикувано на 14.09.24 в 10:15