Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евроизбори 2024:

"Заедно за ЕС" – посланието на български език за европейските избори

Снимка: sofia.europarl.europa.eu

"Заедно за ЕС" е посланието на български език за изборите за Европейски парламент, които ще се проведат от 6 до 9 юни тази година.

На специалния сайт zaednoza.eu има актуална информация за европейския парламент и неговите правомощия, за същността на европейския вот и резултатите от гласуването. На сайта има и опция "Напомни ми да гласувам", като след регистрация желаещите могат да получават известия за изборите.

Избирателите в България ще гласуват на 9 юни, за да изберат отново 17 представители на страната ни в Европейския парламент.

Право на глас за евроизборите имат българите, навършили 18 години, които са били в България или в друга страна от ЕС в продължение на най-малко три месеца преди изборите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 септември 2024 г.

На 12 септември  говорим за връзките между България и Китай в контекста на 75-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. По този повод пресконференция даде посланик Дай Цинли. Продължаваме с..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

БНР и БАН ще си сътрудничат за популяризирането на издания за сънародниците ни зад граница

Българското национално радио и Българската академия на науките подписаха Меморандум, на основата на който ще си сътрудничат и осъществяват съвместни инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания на академията. Документът беше..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03