Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи са били българин в Охрид, съобщи Фондация "Македония"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За поредно посегателство върху българин от Охрид - Яне Мургоски, сигнализира председателят на Фондация "Македония" Виктор Стоянов. Побоят е извършен от полицаи на македонската полиция в дома на Мургоски. 

"В дома на пострадалия е била извикана полиция заради вербален битов скандал между него и 20-годишни мъже. Идвайки, полицията го е пребила. Побоят е продължил около 10 минути. За всичко има медицинска документация. Двама от полицаите - побойници, се намират в ареста. Бащата на пребития е македонски писател, българин, който издаде книга преди седмица за първото българско дружеството в Македония. Считам, че има връзка между този побой и писателската дейност на баща му, която е свързана с българите в Македония и тяхната борба за политически и човешки права", казва Стоянов.

Според в-к "24 часа" в полицейския бюлетин има съобщение за инцидента в Охрид от 18 март в 14,25 ч. Посочени са само инициалите на задържания Я.М. Тогава на ул. "Марко Цепенков" полицаи са задържали 46-годишния Яне Мургоски, "защото се отнасял агресивно към полицейските служители, които извършвали служебни действия", пише в бюлетина. При задържането бил извършен обиск, при който е намерена и иззета марихуана, твърди полицията.

Във връзка със случая Мургоски се оплакал, че полицаите са употребили прекомерна сила и той е получил тежки телесни повреди. "За инцидента е информиран прокурор и Отдела за вътрешен контрол, криминални разследвания и професионални стандарти при МВР.", допълват от министерството и обещават, че след цялостно документиране на случая, ще бъдат предприети мерки и евентуално повдигнато обвинение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Всички сънародници, които са пожелали да се евакуират от Ливан, вече са на българска територия

Още 80 български граждани от Ливан кацнаха снощи на летище София с правителствения самолет. Така евакуираните с два полета след 30 септември вече са 169. Последният полет бе посрещнат от министъра на транспорта Красимира Стоянова. Тя заяви, че..

публикувано на 02.10.24 в 08:41

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50

Част от българите в Ливан са евакуирани с правителствения самолет

Държавата започна извеждането на сънародниците ни, изявили желание да напуснат Бейрут след атаките на Израел срещу Ливан. Част от българите в Ливан вече са евакуирани с правителствения Airbus, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Самолетът..

публикувано на 30.09.24 в 17:55