Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Снимка: mfa.bg/embassies/poland

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската столица Фестивал на франкофонския филм. Тя разказва за парижкия епизод от професионалната биография на българската певица и за нейната любов към Франция и френската култура.

"Ах, Париж!!! Моя Любов! Най-дългата любов в живота ми. Сънувам го често и усещам парфюма му – аромат на кафе, "Житан", Сена, любов и вечност", споделя Богдана Карадочева в биографичната си книга "Безнадежден случай", спомняйки си парижкия период в своя живот от началото на 70-те години на ХХ век.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връчиха българските архитектурни награди за 2024 г.

Новият Фермерски пазар в Благоевград и реконструкцията на Централни хали в София получиха големите награди в конкурса "Български архитектурни награди 2024", организиран от Камарата на архитектите. Надпреварата бе в две категории – за съвременна..

публикувано на 20.09.24 в 12:40
Живко Седларски

"Стоманените дами" на световно известния скулптор Живко Седларски дефилират и в България

Мода, която не се облича, но те вдъхновява. Изящни рокли, но не от дантела или коприна, а от метал. Скулптурите на Живко Седларски са притежание на музеи, галерии и частни колекции на 3 континента, печелейки му прозвището " Рицарят на стоманените..

публикувано на 18.09.24 в 13:45

Травъл блогърите ни призовават да опознаем най-магнетичните кътчета на родината с изложба

" България – магнетична и красива" – под този наслов българските травъл блогъри представят някои от най-живописните места у нас. Изложбата с уникални кадри, заснети от пътешествениците, ще бъде открита на 24 септември на входа на Морската градина..

публикувано на 18.09.24 в 10:35