Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изнасят на търг картини на Иван Мърквичка и Владимир Димитров-Майстора

Снимка: Организаторите на събитието

Търг, посветен на модерното и поствоенно българско изкуство, включващ селекция от 104 произведения на изкуството, ще се проведе в София на 2 април в Hyatt Regency Sofia, предаде БТА.

Сред творбите са знакови творби на Ярослав Вешин и три женски портрета на Иван Мърквичка, създадени по време на творческото му пътешествие из България.

Включени са и произведения на изкуството, създадени от едни от най-значимите автори от първата половина на ХХ век като Владимир Димитров-Майстора, Борис Георгиев, Васил Стоилов, модернисти като Давид Перец и Николай Дюлгеров, до съвременници като Светлин Русев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариус Куркински открива фестивала "София Моно"

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военна академия "Георги С. Раковски" между 17 и 25 юли в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за..

публикувано на 17.07.24 в 07:10

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05
Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17