Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията “Походът на книгите“ насърчава детското четене

Снимка: FB/BulgarianBookAssociation

Националната кампания “Походът на книгите“ ще бъде открита в София на днешния Международен ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Събитието, чиято цел е да насърчи детското четене, се организира от Асоциация “Българска книга” в партньорство с образователното министерство, Българската библиотечно-информационна асоциация и Столичната библиотека.

В рамките на кампанията ще се проведе инициативата “Четяща класна стая”, в която 15-минутно четене на ден в училищата ще бъде съчетано с дейности, насърчаващи творческите изяви на учениците.

“Известните българи четат на деца” ще се състои и през т.г. с участието на писатели, артисти, спортисти, политици и журналисти. Програмата предвижда също “Маратон на четенето” в библиотеките в цялата страна, както и връчване на националната награда “Бисерче вълшебно“, за която гласуват децата. 

“Походът на книгите“ ще продължи до 23 април под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да е готова за всички сценарии в Близкия изток

Трябва да сме готови за най-лошия сценарий, защото обстановката ескалира след директната атака на Иран срещу Израел, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред БНТ. "Имаме стъпки на отговор, което е следваща ескалация", подчерта..

публикувано на 04.10.24 в 10:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на РСМ: Няма да се отклоним от членството в ЕС, но няма да лъскаме обувки Правейки оценка на първите 100 дни на кабинета си, македонският премиер Християн Мицкоски отчете, че правителството се е справило решително с..

публикувано на 04.10.24 в 10:05
есен

В края на седмицата идват дъждове, има жълт код за силен вятър в 4 области

В петък , 4 октомври, минималните температури ще са между 10 и 15°, в София 13°. Максималните ще достигат от 26 до 31°, в столицата ще е 28°. През деня в Централна и Източна България ще е слънчево. На запад облачността ще се увеличава и след обяд..

публикувано на 03.10.24 в 19:45