Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ реми за Нургюл Салимова на Турнира на претентентите в Торонто

Нургюл Салимова
Снимка: FIDE

Нургюл Салимова записа второ реми на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в канадския град Торонто. Двайсетгодишната българка, която игра с белите фигури, завърши наравно с китайката Лей Тинцзие – победителката в последното издание на състезанието.

В пърия кръг Нургюл Салимова направи реми срещу гросмайстор Анна Музичук от Украйна.


До момента българската шахматистка има в актива си една точка, а лидер с две точки е китайката Тан Чжони. Турнирът в Торонто се провежда в 14 кръга и победителката ще стане официален претендент за световната титла, която в момента е притежание на Цзю Вънцзюн от Китай.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07