Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар със златен медал на Световната купа по вдигане на тежести

Карлос Насар
Снимка: Архив / Снимка: БТА

Карлос Насар спечели златен медал на турнира за Световната купа по вдигане на тежести, която тази година се провежда в Пукет, Тайланд. Българинът стана шампион с 396 кг в двубоя в категория до 89 килограма при мъжете.

В изхвърлянето 19-годишният Насар записа три успешни опита - 170, 176 и 181, като последното бе и световен рекорд в движението. Веднага след това обаче колумбиецът Йеисон Лопес вдигна 182. Все пак постижението на Карлос е световен рекордьор за младежите.  

В изтласкването Насар без никакви проблеми се справи с 215 килограма, с което не само си осигури златен медал в турнира, но и изравни световния рекорд в двубоя, който е 396 килограма и е притежание на китаец Ли Дайин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикатите искат увеличаване на заплатите в държавния сектор с 10 на сто

Най-големият синдикат в страната КНСБ иска в бюджета за 2025 г. да бъде заложено увеличение на всички работни заплати с 10%. По изчисления на КНСБ, това ще струва малко под 900 млн. евро, каза президентът на синдиката Пламен Димитров. Вече е имало..

публикувано на 16.07.24 в 12:21

Продължава гасенето на пожарите в страната, критичната точка е Стара Загора

Периметърът от 12 км на големия пожар северно от Стара Загора е заграден, съобщи областният управител Методи Марков. Към момента има шест огнища. По обяд се очаква концентрация на техника, като в гасенето ще се включат два хеликоптера на армията...

публикувано на 16.07.24 в 08:29

Изложбата "Fake (f)or Real" представя любопитни факти около най-големите фалшификации в историята

Домът на европейската история – Брюксел гостува на Националния етнографски музей с пътуващата изложба "Истина или лъжа? История на подправянията и фалшификациите". Експозицията ще остане в София от 16 юли до 20 октомври, съобщава НЕМ. Изложбата, чието..

публикувано на 16.07.24 в 07:10