Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Bulgarischer Alpenclub събира български планинари в Германия и Австрия

Снимка: FB/Bulgarischer Alpenclub

Bulgarischer Alpenclub е общност, създадена с цел да поддържа връзка между запалените по планинарството българи, живеещи в Германия и Австрия. Чрез прекрасната инициатива нашите сънародници там имат възможност всеки месец да се събират за поход в планината. "Ако вие искате да се насладите на любовта си към планината и то в приятна компания, просто елате на някой от походите. Те са безплатни и нямате нужда от членство, а само записване във формуляра, който публикуваме тук седмица преди похода", уточняват организаторите на Фейсбук страницата на клуба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско школо „Розова долина” в Тотнъм, Лондон

396 български училища зад граница отварят врати за новата учебна година

Над 32 000 български деца в 43 страни на 6 континента събира първият училищен звънец във всички 396 български неделни училища по света, регистрирани за учебната 2024-2025 г. Над 2000 учители отново ще предават знания на малките ни сънародници – не..

публикувано на 16.09.24 в 06:15

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30