Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготовката на изборите зад граница върви по план

На 15 април започва приемът на документи от партии и коалиции за участие във вота

Стефан Димитров
Снимка: БГНЕС

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група "Избори", а по места българските диаспори също работят по организацията на изборите на 9 юни.

"Никакви опасения не трябва да има никой - нито гражданите, нито администрацията. Всичко върви така, както е вървяло досега - безупречно", подчерта Димитров. Той обаче не изключи вероятността отново да възникне напрежение при окомплектоването на секциите зад граница. 

По-рано днес от ЦИК обявиха, че от понеделник, 15 април, започват да приемат документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите. Крайният срок за подаване на заявления е 17.00 часа на 24 април.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15