Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева
Снимка: БТА

Седмица след изключително успешната за българските гимнастички Световна купа в София, на която те спечелиха пълен комплект медали в многобоя, на състезанието от същия ранг в Баку нашите момичета завършиха с един сребърен медал.

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

В индивидуалната надпревара Елвира Краснобаева се класира на второ място, Ева Брезалиева след сериозни грешки с бухалки – на десето, а ансамбълът остана на крачка от медалите. Така днес Краснобаева ще играе и на четирите финала на отделните уреди, докато Брезалиева ще пропусне този на бухалки. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева пък ще търсят реванш, излизайки на килима и с двете си композиции.

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева вчера коментира във фейсбук, че България повече няма да участва на състезания в столицата на Азербайджан заради несправедливо ниските оценки на нашите състезателки.

 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30