Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 29 април 2024 г.

Предаване на Радио България

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки род, в името на неговото спасение. Дни на изпитание за собствените ни души и вяра в светлото човешко бъдеще. Именно на Светъл понеделник специален гост е фотографът, който тези дни ни накара за говорим за кръвните връзки и необходимостта от споделеност и заедност. Валерий Пощаров, който получи голямата награда на Световната фотографска асоциация в категория „Портрет“ за проекта си „Баща и син“, днес ни споделя преклонението си пред своите герои от различни балкански държави и разкрива дълбокия смисъл в това син да хване баща си за ръка. Всичко това и още в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.34 - Актуална информация от България и света

11.21 - Прогноза за времето у нас и по света

16.33 - Отец Борис Борисов от столичния храм „Свето Преображение Господне“ с размисли за Страстната седмица, която припомня смисъла на вечния живот в Бога

25.35 - Колко сила се изисква, за да се хванем ръка за ръка с родителите си, с миналото и наследените ценности? Част от отговора откриваме в международния проект „Баща и син“ на фотографа Валерий Пощаров, който е специален гост в студиото на Радио България. Един разговор за изображенията като универсален език, за необходимостта и едновременно трудността на споделените мигове, за пропастта между поколенията и надеждата в един по-добър свят. 

66.10 - „Песен на деня“ – „Няма значение“ на група Молец


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим за..

публикувано на 24.09.24 в 19:00